MÜZİK, UMUDA KİTAPLARLA NASIL DOKUNUR?

ÇİĞDEM YALDIRAK

Bu yıl ikincisi düzenlenecek “Müziğin Umuda Dokunuşu” geliştirilerek uluslararası düzeyde, Türkiye’den ve yurtdışından uluslararası başarı elde etmiş genç yeteneklerimizin ülkemizde tanıtımını yaparak gençlerimizi desteklemekle dokunur.
Gecede düzenlenecek yardım konserinin Tepecik Çocuk Onkolojisi Bölümü’ne destek gelir ile gençlerimize ve toplumumuza yardımlaşmanın önemli bir paylaşım olduğunu hatırlatmakla dokunur.
3 Kasım 2018’de Ahmed Adnan Saygun Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen İdil Biret konseri ile “Her Nota Bir Umut, Her Kitap Bir Hayat” projesinin kitaplarla konsere destek verilip halkın yoğun ilgisi projenin geliştirilebilir ve sürdürülebilir çıkış yerleri olan Kültür ve Sanat Merkezleri’nden yola çıkarak Kitap Bankası açlışının gerçekleştirilerek sürdürülebilir projenin öncülüğünü üstlenerek dokunabilir.
Gençlerimizi sosyal sorumluluk projelerinde yer alarak gelirleri Tepecik Çocuk Onkoloji Bölümüne destek sunarak aynı zamada ilki açılacak olan Kitap Bankası ile okuma alışkanlığının farkındalığına dikkat çekerek dokunabilir.
Hangi görüşten olursa olsun tüm insanları gelecek için güzel bir düşünce etrafında toplayarak toplum birliğine dikkat çekerek dokunabilir.
Geleceğimiz çocuklardan başlayarak okuma bilincini yayarak okuyan çocuk aynı zamanda anlayabilir ve kendini anlatabilir düşüncesi ile geleceğimize umut dolu bir yatırım yaparak dokunabilir.
İzmir’den yola çıkarak tüm illerde Kültür ve Sanat Merkezleri’nde geliştirebilir, sürdürülebilir daimi bir proje sunarak benim değil, bizim diyebileceğimiz bir proje kazandırarak dokunabilir.
Kimbilir belki de insanların normalde raflara bırakacağı bir kitap dışında, yıl içinde düzenlenecek büyük katılımlı bir iki konser ya da etkinliğe, kitapları da alarak büyük bir bilgi zenginliğini dağıtarak dokunabilir.


MÜZİĞİN UMUDA KİTAPLARLA DOKUNUŞU adlı piyano konseri İzmir Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçe belediyelirimizin katkılarıyla 12 MART 2019 tarihinde HİKMET ŞİMŞEK KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ’nde iki oturum halinde düzenlenecektir.
Bu sene de sanat danışmanlığını yapan ve “Müziğin Umuda Dokunuşu” projesinin sahibi Nilüfer Güzel’in bir önceki İdil Biret’te çalışmasını yürüttüğüm “Her Nota Bir Umut, Her Kitap Bir Hayat” projesinin ve kitap ile ilgili kütüphanelerin zenginleştirilmesine sebep birleştirilme düşüncesini bir önceki projeye bağlı kalarak “Müziğin Umuda Kitaplarla Dokuşunu” olarak isimlendirmek istedim.
Bu sene ikincisi gerçekleştirilecek olan organizasyonda, ülkemizde bu sanata gönül vermiş çocuk ve gençlerimizin yanı sıra farklı ülkelerde yaşayan uluslararası alanda derece almış sanatçı adaylarımızı da ağırlayacağız. Bu organizasyondan sağlanan gelir ile Tepecik Çocuk Onkolojisi Servisi’ne katkı sağlamak en büyük hedefimiz. Organizasyonda toplanan kitaplarla da Köy Kütüphaneleri Oluşturma, Kültür – Sanat ve Eğitim Derneği işbirliği ile İzmir’in bir köyünde ATATÜRK ÇOCUKLARI MÜZİĞİN UMUDA DOKUNUŞU KÜTÜPHANESİ açacağız.


Kitap Bankası düşüncesi Ege’nin incisi İzmir’den yola çıkarak Türkiye’nin tüm illerine dalga dalga sarılarak yayılmasını istediğiniz bir projedir. Benim, senin yaptığın gözüyle bakılan değil, bizim yaptığımız gözüyle sahip çıkılmasını istediğimiz ve bilincin sağlıklı düşünmeyi sağlamak amaçlı ısrarla altını çizdiğim önce Kültür ve Sanat Merkezleri’nden yola çıkkarak başlamalıyız dediğim bir proje olsun isterim. Bu konuda geliştirilebilir her türlü fikre açığız.
Ülkemizin geleceğini çocukların okuma bilincini ve düşünmeye ve hayal kurmaya odaklandırdığımız müddetçe de iyiye gideceği inancındayım. Okuyan her çocuk aynı zamanda yazan ve anlayan, anladığını yorumlayan bilincin farkındalığını tüketip, kendini ve yaşadığı toplumu tüketmeyen bir zemine ev sahipliği yapacaktır.
Bu konuda bizi destekleyecek her türlü kurum, basın ve yazarların ilgisi çok önemlidir. Sesimizin şiddeti dalga dalga ararak yayılsın ve 12 Mart gecesi genç yeteneklerimizin her iki türlü; hem hastalık halindeki sağlığa verdiği önemi hem de gerçek anlamda sağlıklı nesilerin topluma kazandırılmaya çalışılacağı MÜZİĞİN UMUDA KİTAPLARLA DOKUNUŞU ile kitap bankası ve kütüphanesi ile gelecek için yatırımlık hikayeler kazandıralım.
Bu hayal hepimizin, hep birlikte gerçekleştirelim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.