Biz bugün Armutlu’da çocuklar gibi şendik….

MERAL KUTLUĞ

Bugün ( 18.02.2023), yıllardır bu uğurda fedakârca çalışan çok değerli dostumuz Mesut Tim sayesinde duygu dolu, çok güzel birkaç saat geçirdik.

İçinde bulunduğumuz, kendimizi çok çaresiz hissettiğimiz, acılarla yoğrulduğumuz, dostlarımızı yitirdiğimiz şu günlerde, bir parça olsun umut ışığı yandı içimizde.

Tek başına bir ordu gibi çalışan, “gönüllü” hizmet vermenin anlamını derinleştiren Sevgili Mesut Bey, bizi Kemalpaşa Belediyesi’nin tahsis ettiği araçla (Ben Meral Kutluğ, Alev Maro Salavan, Serkan Esen, Tünay Bayrak, Zeynel Yaşar, Mehmet Kurtay ve Akay Durulgan) Armutlu’ya götürdü ve hep birlikte en çok kitap okuyan beş öğrenciye ödüller verdik. O ödülleri aslında yine Mesut Bey hazırlamış ve özenle paketlemişti, biz sadece konuklar olarak orada bulunup, kendi kitaplarımızın yaşlarına uygun olanları çocuklarımızın adına imzalayıp, yetişkinler için olanları ise kütüphanenin yetişkin kitapları bölümüne bıraktık.

Yaklaşık 1 sene önce açılan bu kütüphanede 6.000 civarında ve her yaşa uygun kitap bulunmakta. Kütüphaneleri belediye ile işbirliği yaparak kuran ve geçtiğimiz yılın Kasım ve Aralık ayında da Kemalpaşa Belediyesi öncülüğünde en çok kitap okuyan (Kemalpaşa’da açılan diğer 3 kütüphane ile birlikte) 5’erden 20 çocuk ve ebeveynlerini tiyatroya götürdüklerini söyleyen Mesut Tim; 2024 Yılı için planladığı çalışmaların bir kısmını bizimle paylaştı, biz de bu konuda kendisini yalnız bırakmamaya söz verdik.

Yılbaşından bugüne Armutlu’da en fazla kitap okuyan ve ödüller verdiğimiz çocuklar ise şunlardı:

  1. Mizgin Sarı
  2. Bade Atbakar
  3. Ahmet Sarı
  4. Alper Özsaraç
  5. Zehra Sarı…

Armutlu Atatürk Çocukları Kütüphanesi’ndeki etkinliğimizden sonra Kemalpaşa’da açılan ilk kütüphane olan Bağyurdu’na da kısa bir ziyarette bulunduk. Bu kütüphanede her yaşa hitap eden 8.000 tane tasnif edilmiş ve etiketlenmiş kitapları görünce buranın köy kütüphanesi mi yoksa bir ilçe halk kütüphanesi mi olduğunu düşünmedik değil!..

Bu toplantıların, önümüzdeki günlerde çeşitli konuklarla, kültürel etkinlikler haline gelebileceğini hayal ederek ve dostlarımın da desteklerinin süreceği sözünü alarak yorgun ama mutlu bir şekilde evime döndüm. Yarına yepyeni bir enerji ile kalkacağımdan emin olarak.

Çok acı ve umut kırıcı günler yaşadığımızın bilincinde olmama rağmen tekrar ayağa kalkacağımıza inanmak istiyor ve bu yolda çalışmak istiyorum.

Yalnız olmadığımın da farkındayım.

One thought on “Biz bugün Armutlu’da çocuklar gibi şendik….”

  1. Yazmam gerekir diye düşündüğümde aklıma gelenleri çok güzel yazmışsınız. Kaleminize sağlık Meral Hanım. Mesut Bey’in bitmez, tükenmez enerjisine hayranlıklarımla…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.