SORUYORLAR, KİMLER VAR SENİNLE…

MESUT TİM

Türkiye’nin dört bir yanında ATATÜRK ÇOCUKLARI KÜTÜPHANESİ açmaya kafayı koyduk bir kere.
Yola koyulduk.
Türkiye’nin neresinde olursa olsun kütüphane açacağımızı duyan, gerek beni gerekse diğer arkadaşlarımızı arıyor.

Daha düne kadar neredeyse tek başıma koşturuyor, uğraşıyordum.
Lakin şimdi resmen bir ekip olduk.
İzmir’den Tekirdağ’a…
Tekirdağ’dan Şanlıurfa’ya…
Şanlıurfa’dan Antalya’ya kadar bizimle birlikte olan, bu işe yüreklerini koyan güzel dostlar var artık ATATÜRK ÇOCUKLARI KÜTÜPHANELERİ çalışmaları içinde.
Şimdiye kadar yaptığımız bütün çalışmaları şeffaf olarak nasıl paylaştıysak, bundan sonra da paylaşmaya devam edeceğiz.

Kimler bu güzel yürekli insanlar merak ediyorsunuz.
İsterseniz biraz onlardan söz edelim.

SEVİNÇ ÖZKÜÇÜK – Kitap Ana diyorlar O’na. İzmir, Bornova, Manavkuyu Mahallesi muhtarı Fatoş hanım vasıtasıyla tanıştım. Bornova’da geçici kitap toplama merkezimiz. Postacılar kendisini o kadar bellemişler ki SEVİNÇ ÖZKÜÇÜK – BORNOVA adresine kitap gönderdiğinizde teslim edileceğinden şüpheniz olmasın. Bana Bornova tarafından kitap bağışlamak isteyenlerin kitaplarını alıp hemen Sevinç ablamızın evine götürüyorum. Gerek bodrum katında, gerekse evinin balkonunu şu an kitaptan geçilmiyor. Eee, boşuna ona da KİTAP ANA demiyorlar… Onun varlığı gücümüze güç katıyor.

ŞERİF DURSUN – 2 sene önce Kordon’da bir iftar sofrasında tanıştık kendisiyle. Eski bir futbol hakemi. İnsan teee Tekirdağ’dan kalkıp İzmir’e gelir mi? Gelir ve güzel insanların buluşmasına bir şekilde sebep olan olaylar vasıtasıyla da bizimle tanışır. İzmir’e gelirken de yanında ATATÜRK ÇOCUKLARI KÜTÜPHANELERİ için kitap getiren Şerif Dursun hocamız, daha sonraki günlerde bu çalışmaları TRAKYA bölgesinde de yapabilir miyiz? diye sorunca… Neden olmasın dedik. Yeter ki bu çalışmaları orada takip edecek biri olsun. Dünden bu işlere gönüllü idi Sevgili Şerif Dursun. Ve 23 Nisan 2018 günü Tekirdağ, Ergene ilçesi, İğneler köyünde ilk ATATÜRK ÇOCUKLARI KÜTÜPHANESİ’ni açtık. Sırada 3 tane daha kütüphane var TRAKYA bölgesinde. Edirne, Uzunköprü’de, Kırklareli, Babaeski – Alpullu’da ve Tekirdağ, Marmara Ereğlisi, Yeni Çiftlik mahallesinde.
Ve TRAKYA bölgesi için açılacak olan kütüphanelere kitap göndermek isteyenler ŞERİF DURSUN’a rahatlıkla ulaşıp kitaplarını teslim edebiliyor. İyi ki sizi tanıdık… Hoşgeldiniz…

NİMET TOPKAÇ: Her ne kadar İSRED – İzmir Suluboya Ressamları Derneği başkanı olsa da atölyesi bizim İzmir – Göztepe tarafındaki kitap toplama merkezimiz. Önce kendi kitaplarını verdi, sonra çevresindeki insanlar kitaplarını bağışlamaya başladı. Şimdi ben de o taraflardan kitap topladığım zaman hemen en yakın yer olan Nimet Topkaç’ın atölyesine kitapları götürüyorum. İmece çalışması dedikleri böyle bir şey inanın.

NURGÜL AKIN ve GÜLÇİN MÜMİN‘le de Şerif Dursun hocam vasıtasıyla tanıştık. Kendileri Tekirdağ, ERGENE Belediyesi’nde çalışıyorlar. Kütüphaneyi hazırlarken canla başla bize büyük destek oldular. Ve sonrasında ise Nurgül hanımın evinin altı Tekirdağ bölgesi için kitap toplama deposu oldu. Bundan sonraki çalışmalarımızda gerek Nurgül Akın gerekse Gülçin Mümin bizimle birlikte olacaklar. Özellikle Trakya bölgesindeki kütüphane çalışmaları için. Ve kısmet olursa Ergene ilçesi, İğneler Köyü için ÇOCUK EĞİTİM ve SANAT KÖYÜ projesini de birlikte hazırlayacağız.

CEBRAİL SÜRÜCÜ – METİN BADEMLİ: İki güzel dost da Edremit’ten. Cebrail Sürücü hocamızla tanışmamız yaklaşık 15 sene öncesine dayanır. İlk kütüphaneleri açmaya başladığımızda İzmir’deki bir toplantıda oturduğum masama yumruk vurup “Bizim oraya da kütüphane açmamız için ne yapmamız gerekiyor? Senden kütüphane için söz almadan buradan gitmem” deyince birlikte bir kütüphane açmamız şart oldu. Ve 8 sene önce İzmir’den Edremit – Akçay’a göç etti. Bu sefer “Mesut Tim, gel buraya da bir kütüphane açalım” demeye başladı. Aynı günlerde Tekirdağ’dan Şerif Dursun, Metin Bademli hocamızla beni tanıştırdı. Birbirlerinden haberi olmayan Metin Bademli ve Cebrail Sürücü de benim Edremit’e gitmemle birlikte tanıştılar. Birbirlerinden yaklaşık 300 metre mesafede oturuyorlar, ancak tanış olmamışlar. Hep birlikte Edremit belediye başkan yardımcısı Metin beyle görüştük. Sonrasında Akçay’a bağlı KIZILKEÇİLİ köyü’ne gittik. Harika bir kütüphane yeri… Kısmet olursa bu sene içinde orasıda ATATÜRK ÇOCUKLARI SABAHATTİN ÂLİ KÜTÜPHANESİ olarak açılacak. Cebrail Sürücü ve Metin Bademli hocalarımız da sürekli olarak kitap toplamaya başladılar bile.

NAİME – TORAN RAWLİNS
Yıllardır Urla’dan, Güzelbahçe’den kitaplar toplar, aracıyla getirip teslim eder. Bir yandan kendisi bir yandan oğlu Toran… Kısmet olursa kendisi yakın zamanda hizmete açacağımız TOPLUMSAL İHTİYAÇ MERKEZİ çalışmalarında da yer almak istiyor.

AHMET DİNÇ – KAYIP ANAHTAR: Her ne kadar KAYIP ANAHTAR dese de kendisine aslında sürekli olarak halkın içinde, gözönünde AHMET DİNÇ. Önce Buca’da çalıştığı kurumda o yöreden bağış olarak aldığım kitapları toplamaya başladım. Bir baktık ki orası da bizim Buca kitap toplama merkezimiz olmuş. Ahmet Dinç, bununla da yetinmedi, hanımı ve çocukları ile birlikte evde bir güzel kitap temizliği yapıp bi dünya kitabı ATATÜRK ÇOCUKLARI KÜTÜPHANELERİ için bağışladılar. Şimdi çocukları nereye misafirliğe giderlerse ilk söyledikleri “Biz ATATÜRK ÇOCUKLARI KÜTÜPHANELERİ için kitap topluyoruz. Kitabınız varsa bize verin” oluyor. Çoğalıyoruz…

Evet… Sadece bu kadar değil tabii ki. Şimdilik diyeyim noktayı koyayım. Yazı biraz uzun olunca okumak yoruyor insanı, biliyorum.
Lakin yaptığımız o kadar çok çalışma var ki.
Ve aramıza katılıp bizimle birlikte olmak isteyen o kadar çok güzel insan…
Hep dediğim gibi…
Doğru ve güzel işlere imza atınca ve İMECE RUHUNUN GÜZELLİĞİNİ çalışmalarınıza yansıtınca güzel insanlar biraraya geliyor.
Çalışmalar hızlanıyor, daha çok kütüphane, daha çok kültür – sanat faaliyetlerine imza atıyoruz.

Köylere ATATÜRK ÇOCUKLARI KÜTÜPHANELERİ kurma çalışmalarında bizi yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza, kitap bağışlayan kitapseverlere ve kitap bağışlamayı düşünen herkese sonsuz teşekkürler.

İyi ki varsınız…

Paylaşacak sevginiz, bilginiz, çokça da kitabınız olsun…
Sevgimle…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.