İSTİKBAL GÖKLERDEDİR – MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VE TÜRK HAVACILIĞI

Emekli Hava Kurmay Albay Cengiz Tatar tarafından, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün havacılık alanında yaptığı çalışmaları anlatan ilk ve tek kaynak kitap olan İSTİKBAL GÖKLERDEDİR – MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VE TÜRK HAVACILIĞI yayınlandı.

KİTABIN HEDEFİ

Emekli Hava Kurmay Albay Cengiz Tatar kitabı yayınlama amacını ve hedefini şöyle anlatıyor: “istikbal Göklerdedir” Mustafa Kemal ATATÜRK ve Türk Havacılığı kitabı Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “İstikbal Göklerdedir” direktifi doğrultusunda yönlendirmesi ve himayesinde, havacılığın temelini teşkil eden çok önemli çalışmalar yapılmıştır.
“İstikbal Göklerdedir” Mustafa Kemal ATATÜRK ve Türk Havacılığı kitabı ile gelecek kuşaklara ışık tutmak, rehberlik etmek ve genç nesillere aktarmak amacıyla ATATÜRK dönemini havacılık tarihi, havacılıkla ile ilgili yaşamı boyu yaşadıklarını içeren olayları ve tarihe intikal eden çalışmaları kapsamıştır. ATATÜRK’ün havacılığa bakışı ve öngörüsü, uzay ve Ay’a gidiş düşüncesi, Milli Mücadele sürecindeki hava harekatı, Hava Harp Sanayinde askeri ve sivil alanda yaşananları ve geçirdiği gelişme evrelerindeki bilinmeyenleri okuyucuya yansıtmak ve Türk Havacılığı konusunda önemli bir kaynak oluşturmak hedeflenmiştir. Bu amaçla; havacılık ile ilgili arşiv belgeleri, kitap, ansiklopedi, tez, dergi, makale ve dönemin gazeteleri gibi bütün kaynaklara ulaşılmaya çalışılmıştır. Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Türkiye’nin havacılık alanındaki Dünyaya örnek teşkil edecek çalışmalar ile “Kendi uçağını kendi yapacak” güce erişilmesindeki gelişme ve evreleri yazılan kitapta bulabilirsiniz. Kitap, Mustafa Kemal ATATÜRK’ün yaşamı boyunca havacılık alanında yaptığı çalışmalarının ve yaşadıklarının toplandığı tek kaynaktır.”

Dr. (E) Hv. Kur. Alb. Cengiz TATAR kimdir?

28 Mart 1960 yılında Sarıoğlan – Kayseri’de dünyaya gelen Cengiz Tatar, ilk öğrenimini Kayseri, orta öğrenimini Ankara ve lise öğrenimini Kastamonu’da tamamladı. 1978 yılında Hava Harp Okulu’na girdi ve 1982 yılında Teğmen olarak mezun oldu.
Türk Hava Kuvvetlerinin değişik birliklerinde takım, bölük ve tabur komutanlığı görevlerinde bulundu. 1992-94 yıllarında Hava Harp Akademisi’ndeki eğitimini tamamlayarak Kurmay Subay olarak mezun oldu. 1996-97 yılında Silahlı Kuvvetler Akademisini bitirdi. Emekli olduğu 2013 yılına kadar gerek Türkiye, gerekse Dünyanın değişik ülkelerinde çeşitli görevler aldı.
Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Bölümünde “Türk Havacılık Tarihi (1909-1954) Milli Mücadele Dönemi öncesi ve Sonrası Türk Havacılığı” üzerine doktora eğitimi yapmıştır. 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Bilimsel Danışman Uzmanı olarak haftalık makale, Türkiye Emekli Subaylar Derneği “Birlik Dergisi” olmak üzere farklı kamu kuruluşu ve yerel gazetelere Türkiye Cumhuriyet Tarihi ve “AYJET Uçuş Okulu” Dergisi’nde Türk Havacılık tarihi konusunda makaleler yazmaktadır. 2014 yılından itibaren İzmir Türkiye Emekli Subaylar Derneği İzmir il ve Konak Şube başkanı olup, iki dönemdir bu görevini yürütmektedir. Aynı zamanda 2019-2021 sürecinde TESUD Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştır.
Evli ve 2 erkek çocuk babası olan Tatar İngilizce bilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.