SUSURLUK – GÖBEL’İN çocukları da kütüphanelerine kavuştu

FERZAN SARPKAYA

Daha önce adını hiç duymadığım Susurluk, Göbel (Beldesi) Mahallesine yol düşürdük. Dere tepe de yoktu hani. Gün aydınlık 1 Eylül Dünya Barış Günü, güne, güneşle başlamak bir o kadar da anlamlı kıldı yolumuzu.
Yol üzerinde daha önce yaşadığım yerlerden Manisa, Balıkesir’i ardımızda bıraktığımızda Susurluk’ta bizleri karşılayan Susurluk Belediye Başkanı, ekibi, Susurluk ayranı ve tostlarıydı. Aydınlık yüzleriyle bizlere gülümseyenlerdi iyi ki orada olduğumuzu düşündüren.
1996 yılında, ilk bakışta basit bir trafik kazası gibi görünen olay aslında çok sıkıntılı bir suç zincirinin kırılma noktalarını ortaya çıkarmıştı. Bu yüzden Susurluk bizi ürkütürdü. Aksine mutluyduk. Kötü durumların yaşandığı yerlerle değil kişilerle ilgili olduğu gerçekliğine yeniden ulaşmıştık. Üstelik Huriye Öğretmen oğluna çokça benzeyen başkanı manevi oğlu ilan etti. Oğlu yurtdışında yaşadığından özlem giderircesine sarmaş dolaştılar. Duygulu anların arasında tostlar yendi, ayranlar içildi. Göbel bizi bekliyordu. Neden mi?
Atatürk Çocukları için 4000 kitap barındıran kütüphane açılışı var.
2000 bin nüfuslu Göbel (Beldesi) mahallesi Susurluk’a 15 km. uzaklıkta. İlginç olan kadın ve erkek nüfusu neredeyse eşit. Ülkenin de kokoreç merkeziymiş. Sakatatları ve kırmızı etiyle de meşhur olma yolundaymış.. Hatta çok duyulmasın diye kendi arkadaşlarından bile burayı sakınanlar varmış.

Yine az gittik, uz gittik. Muhtarlık binası içinde Susurluk Belediyesi işbirliği ile özenle hazırlanmış ATATÜRK ÇOCUKLARI KÜTÜPHANESİ açılışa hazırdı. Dünya Barış Günü.. Sözler BARIŞ. Şiir BARIŞ.. Göbel’in çocuklarına bugünde içinde 4000 kitap, satranç takımları, zeka oyunları barındıran bir kütüphane armağan ettik.
Dernek Başkanı Mesut Tim ile bizlerin mutluluğu, başka bir mutluluğa değişilmeyecek kadar çoktu, çoktuk.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.