HOŞ GELDİNİZ….

FERZAN SARPKAYA

Öyle bir köy ki, bizleri hoş geldiniz ile esenlemeyen kalmadı.
Her esenlemeyle çoğaldım.
Uzakları yakınlaştırmak, uzağı kitaplarla buluşturmak. Simav Dağının kuzey eteğinde, dağ ile ovanın kesiştiği noktada bağlık bahçelik. Köyün arkasındaki bahçeleri, yukarıya doğru uzanan kestane korulukları, peşi sıra gürgen kayın ormanı, ardından çam ormanı. Yaşı okunamayan çınarlar. Dağ tepe kaynak sular, şelalesi, kestanesi, fasulyesi.
Köyün üzerine inen ışık, pırıl pırıl gökyüzü. Kuşu, kayası, taze bahar kokan çiçekleri.
Çocukları, insanları..
İşte bu köyde kütüphane açıyoruz, kütüphane açılmasına ön ayak olan emekli öğretmen Demirci Köyünden Alev Dağhan. Dernek Başkanı Mesut Tim’e ulaşıyor.
3.000 bin kitap İzmir den yola çıkıyor, kütüphane, Köy enstitülü babasının anısına ‘’Atatürk Çocukları Mehmet İnan Kütüphanesi’’adını taşıyacak.
Alev hanıma İlkokul öğrencileri de katılmış öyle güzel hazırlamışlar ki duvarlarda ağaç resmi, kitaplık merdiven.
Öğrencilerin resimleri duvarları süslemiş. Dikkatimi çeken bir resim vardı. Öğrencinin adını almayı unutmuş olsam da kuşlar ağaçlar çocuklar, kütüphanemize hoş geldiniz yazısı, belleğimde. Hep hoş gelmek, hoş bulmak ne kadar güzel.
Taze yapraklar gibi açan öğrencilerden Derin ile Aksel kendi şiirlerini okudular. Aksel kütüphane şiiri yazmış. Gözlerim nemlendi geleceğin aydınlığı bu çocuklar. Kütüphaneden kitap alan alana. O sevinçle parlayan gözleriyle, kitap seçme telaşlarına bizleri de konuk ettiler, kitap kokusuyla sarıp sarmalandık.
Bilgi iyiliktir. Bilgi de kitaplardan öğrenileceğine göre daha çok kütüphane kurmamız gerekiyor. Edremit, Kızılkeçili Köyü 36. Atatürk Çocukları Kütüphanesi’ni açmamız için bizi çağırıyor. Hoş geldiniz diyecekler biliyorum, hep hoşlukla döneceğimizi de.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.