ÇAMLI KÖYÜ’NDE SIRADIŞI BİR GÜN…

MESUT TİM

Hava bugün çok güzel, hadi biz de pikniğe, denize diyebilirdik… Diyemedik…
İnsan olarak bu topluma, insanlara bir görevimiz vardı.
Başladık bir kere, girdik bir yola… Bu yoldan dönüş yok.
3 hafta önce Güzelbahçe ilçesi, Yelki Köyü’ne Neslihan Konacaklı vasıtasıyla tanıştığımız Ekonomi Üniversiteli gençler Merve Özer ve Sezen Soyaçıkgöz ile gitmiştik.
Geçmiş yıllarda ATATÜRK ÇOCUKLARI KÜTÜPHANESİ açtığımız bir köydü burası…
Öğleden sonra Yelkili çocuklarla güzel saatler geçirdik.
Gençler kendi istekleriyle köylerde gönüllü olarak çocuklarla farklı etkinliklere imza atmak istiyorlardı.
Isınma turları olarak başladığımız bu etkinlikleri okul döneminde daha disiplinli ve sürekli olarak yapmayı da planladık.
Bugün ise gençlerimizin bir akrabalarının düğünü olduğu için farklı bir ekip ile yine 7 Nisan 2017’de rahmetli duayen gazeteci Cafer Yarkent adına açtığımız ÇAMLI KÖYÜ ATATÜRK ÇOCUKLARI KÜTÜPHANESİ’ne gittik.
Ekibimizde bendeniz Mesut Tim, Neslihan Konacaklı ve İstanbul’dan kaçıp İzmir – Seferihisar’a yerleşen sanatçı dostumuz Bahar Savcı vardı.
Önce kütüphane içinde biraz düzenleme yaptık.
Dışarıda köyün adeta muhtarı gibi olan ve yıllardır gönüllü olarak kadınlarla birlikte güzel işlere imza atan Fatma Abla ve Saadet Teyzemiz ile biraraya geldik.
Masa başında onların hazırladıklar çayları, kahveleri, kekleri, sarmaları, ev yapımı yoğurdu yerken biraz gelemeyen dostlarımızı düşündük, içimize sinmedi yediklerimiz dersek yalan olur inanın…
Gelseydiniz, n’apalım 🙂 🙂 🙂
Sohbetle zihinlerimizi, ikramlarla da midemizi doldurduktan sonra köyün 2 sevimli kızı bize rehberlik etti ve bir köy gezisi yaptık.
Bir yandan ağaçların ve bitkilerin isimlerini öğreniyoruz, bir yandan ineklerle sohbet ediyoruz. Ve yaklaşık 1 ay sonra tamamen olgunlaşacak incir – yemişlere imrenerek bakıyoruz… Bekleyin diyoruz bizi, 1 ay sonra sizi yemeğe geleceğiz.
Eveeetttt…
Haftaya, yani 30 Haziran Cumartesi günü bu sefer daha kalabalık bir kadro ile ve bizi bekleyen 20-30 çocuklar birlikte olacağız.
Merve Özer, Sezen Soyaçıkgöz, Neslihan Konacaklı, Bahar Savcı, Mesut Tim ve daha pek çok sürpriz isim bizlerle birlikte olacak…
Hafta arası programı oluşturacağız.
Şiir, müzik, kitap okuma, oyunlar, köy gezintisi…
Çocuklar bizim geleceğimiz.
Bu dünyayı onlar için daha yaşanılır bir hale getirmek bizim görevimiz.
Bu görevi yapmak için onlara el uzatmalıyız, onlara dokunmalıyız.
Ki şehir merkezlerinde eğitim, kültür – sanat faaliyetlerine rahat rahat ulaşan insanların olanaklarına onlar da kavuşsun.
Ki onlar saf, temiz, duru yaşam ve zihinleriyle bizlerden gelecek olan eğitim – kültür – sanat desteğiyle beslenecek ve daha güzel bir gelecek yaratmak için yetişecekler.
Evet…
Haftaya ÇAMLI KÖYÜ’nde tekrar perde diyoruz ve başlıyoruz…
Sizler de bu çalışmalar içinde yer almak istiyorsunuz, biliyorum…
Eeee, neden öyle bakıyorsunuz ki…
Hadi gelin…
Paylaşacak sevginiz, bilginiz, çokça da kitabınız olsun…
Sevgiyle…

NOT: Güzelbahçe Belediyesi bağlı ÇAMLI KÖYÜ’nde HER CUMARTESİ, YELKİ KÖYÜ’nde ise HER PAZAR günü ÜRETİCİ KADINLAR PAZARI vardır. Aracınızla gelip geçerken köy kadınların yaptığı elişlerini, kendi bahçelerinde yetiştirdikleri, dalından kopmuş sebze ve meyveleri güvenle alabilirsiniz… Pazardan daha ucuz, daha sağlıklı…

NOT 2: Fotoğraflar için Neslihan Konacaklı’ya teşekkürler…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.