ALİAĞA – AŞAĞIŞAKRAN KÖYÜ DE KÜTÜPHANESİNE KAVUŞTU

29 Nisan 2018 Pazar günü İzmir’de farklı bir açılış gerçekleştirdik.
23 Nisan 2018 Pazartesi günü Tekirdağ, Ergene, İğneler Köyü ATATÜRK ÇOCUKLARI KÜTÜPHANESİ’ni açmıştık.
Ayağımızın tozuyla gelip 5 gün içinde yaklaşık 4.500 civarında kitabı tasnif ettik, yerleştirdik, etiketledik ve açılışa hazır hale getirdik.
Aşağışakran Atatürk Çocukları Kütüphanesi, Türk Metal Sendikası İzmir Şubesi işbirliği ile 22 Eylül 2017’de Menemen, Haykıran Köyü’ndeki kütüphaneden sonra açtığımız 2. kütüphane idi.
Açtığımız kütüphaneler içinde 32.si olan Aşağışakran Köyü kütüphanesi özellikle köyün muhtarı Rafet Sever ve Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu’ndan sınıf arkadaşım, Aliağa Poyraz Gazetesi’nin sahibi Erol Özobut’un çabalarıyla bizi hazırlık ve açılış programında fazlaca yormadı.
29 Nisan 2018 günü yaptığımız açılışa Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Türk Metal Sendikası İzmir Şube Başkanı Mürsel Öcal ve başta İzmir Şube temsilciliğinde görevli arkadaşlar ile çevre ilçelerdeki sendika temsilcileri, Atatürk Çocukları Kütüphanelerinin kitapsever ve bağışçı dostları ile İzmirli yazar ve şairler katıldı.
Bu açılışlarda bizi yalnız bırakmayan biri daha vardı. Hem de yanında bir konukla.
Eski hakemlerimizden ve şu an ATATÜRK ÇOCUKLARI KÜTÜPHANELERİ’nin Trakya Bölgesi sorumlusu olarak çalışmayı kendine görev edinen Şerif Dursun ve gazeteci arkadaşı Metin Bademli. Sırf bu açılış için Tekirdağ’dan geldiler.
Coşkulu bir şekilde yapılan açılışta mehter takımının gösterisi, şair – yazar arkadaşların seslenişi ve şiirleri, Öğretmen Benisa – Huriye Saraç’ın konuşması ile daha bir güzelleşti.
Kütüphane açılışında muhtara MASA TENİSİ, LANGIRT için söz veren Türk Metal Sendikası Başkanı Mürsel Öcal 3 hafta sonra da bu sözü yerine getirdi.
Şimdi kütüphaneye gelenler hem kitaplarını okuyor, hem de langırt ve masa tenisi oynuyor.
Nice nice Atatürk Çocukları Kütüphanelerine…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.