AFYON – EMİRDAĞ – EKİZCE KÖYÜ’ne KÜTÜPHANE

 

Huriye Saraç – Öğretmen Benisa… 1950 yılında öğretmenlik görevine başlıyor… Mezuniyet Eskişehir – Çifteler Köy Enstitüsü… Ve 60 yıl sonra ilk öğretmenlik yaptığı köye O’nun adına kütüphane açmanın gururunu yaşadık.
Bir zamanlar İzmir’de Vali Yardımcısı olarak görev yapan Afyon Valisi Haluk İmga’nın da katıldığı açılışa, Huriye Saraç’ın oğlu Muzaffer Güler, Belçika’dan gelerek büyük sürpriz yaptı. 4.000 kitapla açılan kütüphanede şu an her yaşa uygun 6.000 civarında kitap bulunmaktadır.

Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesi, Ekizce Köyü’nde 20 Temmuz 2009 Pazartesi günü büyük bir buluşma vardı. Köyün ilk öğretmeni ve kendisinin de ilk öğretmenliği olan Huriye Saraç’la yaklaşık 60 yıl sonra gerçekleşen buluşmayla Afyon’da ilk defa bir köy kütüphanesi açıldı. ATATÜRK ÇOCUKLARI KÜTÜPHANESİ adı altında açılan köy kütüphanesi, Köy Çocukları Kütüphaneleri Oluşturma, Kültür-Sanat ve Dayanışma Derneği’nin Türkiye genelinde açtığı 7. kütüphane. Kütüphanede çocuk kitaplarından, Türk ve Dünya klasiklerine, araştırma, genel kültür kitaplarına, Atatürk kitaplarından dini kitaplara kadar 7’den 70’e herkesin faydalanacağı yaklaşık 4.000 kitap bulunuyor. 20 Temmuz 2009 Pazartesi günü açılışı yapılan Atatürk Çocukları Kütüphanesi, dernek başkanı Mesut Tim ve Huriye Saraç’ın katkılarıyla yapıldı. Köy Muhtarı Gürbüz Köycü ve Ziraat Odası Başkanı Ahmet Köycü’nün de desteğiyle yapılan açılışa Afyon Valisi Haluk İmga, Bolvadin Kaymakamı Yusuf Fatih Kadiroğlu, Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala, İl Genel Meclis Üyeleri, Eskişehir’den gelen şair-yazar Ayşe Yamaç ve Doç. Dr. Nedime Köşgeroğlu, Belde Belediye Başkanları ve çok sayıda halkın katılımıyla gerçekleşti. Huriye Saraç’ın duygulu anlar yaşadığı açılış Aziziye İlköğretim Okulu folklor ekibinin gösterisi ile başlayıp, konuşmalarla devam etti. Kütüphanenin açılışı öncesinde bir konuşma yapan Vali İmga, “Böyle bir eseri hem burada yaşayanlara, hem de gelecek kuşaklarımıza kazandırdıkları için köy tüzel kişiliğimize teşekkür ediyorum. Şahsi kütüphanemden ve Valiliğimizce temin edilen kitaplardan oluşan bir hediye paketini de kendilerine sunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu güzel eseri vücuda getirenlere tekrar teşekkür ediyorum.” dedi. Coşkulu bir açılışın ardından ikramlar verildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.