2. ATATÜRK ÇOCUKLARI KÜTÜPHANESİ SARIYURT’TA AÇILDI

KÖY ÇOCUKLARI KÜTÜPHANELERİ OLUŞTURMA, KÜLTÜR-SANAT VE DAYANIŞMA DERNEĞİ tarafından kurulan ve ATATÜRK ÇOCUKLARI KÜTÜPHANESİ adı altında açılan KÖY KÜTÜPHANELERİNİN 2.si İzmir ili Bayındır İlçesi SARIYURT köyünde açıldı.

25 Mart 2007 Pazar günü gerçekleştirilen açılışa İzmirli şair ve yazarlardan Zübeyde Seven Turan, Hüseyin Peker, Mehmet Rayman, Oya Uslu, Ramiz-Şiirbaz ve kitapseverler de katıldı.

Açılışını Bayındır İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Cantürk ile Zübeyde Seven Turan yaptığı kütüphanede çocuk kitapları, öykü, şiir, roman, kaynak kitaplar, felsefe kitapları, ansiklopediler ve OKS-ÖSS kitaplarından oluşan yaklaşık 3.500 kitap bulunuyor.
Bütün köyün katılımı ile yapılan açılışta halk oyunları oynandı, şair-yazarlar şiirler okudular. Açılış sonrası misafirler için yapılan keşkek, etli nohut, pilav, salata ve irmik helvasından oluşan yemek yendi. Tarihi bir köy olan SARIYURT köyünde kısa bir gezi yapıldı.
KÖY ÇOCUKLARI KÜTÜPHANELERİ OLUŞTURMA, KÜLTÜR-SANAT VE DAYANIŞMA DERNEĞİ Başkanı Mesut Tim: “Amacımız 2010 yılına kadar İzmir’in bütün ilçelerinde hiç olmazsa 1’er tane ATATÜRK ÇOCUKLARI KÜTÜPHANESİ ismi altında KÖY KÜTÜPHANELERİ kurmak. Geleceğimizin güvencesi olarak bizlere emanet edilen çocuklar için yapılabilecek en güzel şey kitaba, eğitime yatırım yapmaktır. Biz de dernek olarak bunu yapıyoruz. Her biri bir ışık olan kitaplar sayesinde çocuklarımız topluma faydalı bireyler olarak yarın bizleri kucaklayacaklardır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.