ÇOCUĞUNUZU ÖLDÜRÜYORSUNUZ, FARKINDA MISINIZ?

MESUT TİM

Büyük bir gururla çocuğunuz cep telefonunun son modelini bile mükemmel bir şekilde kullandığını söylersiniz. Acaba bu gurur duyulacak bir şey midir?
Çocuğunuzu öldürmeyi düşündünüz mü?
O da ne demek? dediğinizi duyar gibiyim…
Aklımdan zorum yok, sizin de yok (mu sanıyorsunuz)…
Biraz olsun var… Ben biliyorum… Okuyunca siz de şaşıracaksınız…
Benden uyarması…
Uygulamak, tedbir almak sizden…
Başlıyoruz…
Çocukların ceple konuşması ne kadar risklidir?
Çok ama çok risklidir Çünkü çocukların kafatası incedir ve radyasyon onların beynini daha çok etkiler. Ayrıca, vücutları elektromanyetik dalgaların dalga boylarıyla uyumludur, daha çok radyasyon yutarlar. Bu radyasyon onların sinir, bağışıklık ve biyolojik sistemlerinin gelişimine zarar verir. Cep telefonunu erken yaşta kullanmaya başlamak kümülatif etkileri arttırır.
Büyük bir gururla çocuğunuz cep telefonunun son modelini bile mükemmel bir şekilde kullandığını söylersiniz. Acaba bu gurur duyulacak bir şey midir?
Cep telefonları ile çocuğunuzun daha güvende olduğunu düşünebilirsiniz. Onu her an takip ettiğiniz için, olası bir aksilikte onun size hemen ulaşabilmesi vs. gibi nedenlerden dolayı cep telefonu gerçekten güzel bir alet.
Ancak…
Bu cep telefonu denen aletler daha savunmasız, daha bilinçsiz, daha körpe olan çocuklara özel zararlar veriyor.
Çocukların cep telefonuna bağlı kansere yakalanma riski bir yetişkine oranla çok daha fazladır.
İngiltere yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda çocukların cep telefonlarından uzak tutulması salık verilmiştir. Raporu hazırlayan heyetin başkanı Oxford Üniversitesi’nden Sir William Stewart, heyetin elde ettiği sonuçları en biçimde özetlemiş: “TORUNLARIMA ASLA CEP TELEFONU KULLANDIRTMAYACAĞIM.”
Cep telefonu radyasyonuna maruz kalan çocuklarda öğrenme eksiklikleri, konsantrasyon bozulmaları, agresif davranışlar görülebiliyor.
Araştırmaların bir bulgusu da çocuklar cep telefonu ile konuşmaya ne kadar erken başlarsa beyninde tümör gelişme riski de o kadar fazla oluyor.
New York Eyalet Üniversitesi’nden David Carpenter ise cep telefonu kullanımı neticesinde gelecekte beyin kanserleri salgınıyla karşılaşılabileceğini söylüyor.
Beyin kanseri, lösemi riski, genetik yapıya, hücreye zarar, uyku düzeninin etkilenmesi, dikkat eksikliği, hiperaktivite ve daha birçok hastalığı zemin hazırlayan cep telefonlarının birçok batı ülkesinde çocukların kullanımı kısıtlanmış durumda.
Türkiye’de ise cazip reklamlar, çocuklara hitap eden albenili telefon ve reklamlarla büyük bir özenti yaratılarak adeta çocuklarımızı her türlü hastalığa davet ediyorlar. Yasalar ise buna karşı hiçbir şey yapamıyor…
Unutmayın, yasalar hiçbir şey yapamıyor diye sizin eliniz kolunuz bağlı değil…
EĞER GERÇEKTEN ÇOCUĞUNUZUN SAĞLIKLI BİR GELECEĞİ OLMASINI İSTİYORSANIZ, ÖNCE SİZ SONRA DA ÇOCUĞUNUZU MÜMKÜN OLDUĞU KADAR CEP TELEFONLARINDAN UZAK TUTUN…
Şimdi bir daha soruyorum…
ÇOCUĞUNUZU ÖLDÜRMEYİ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ?
Ya da yavaş yavaş ölümüne sebep olmayı sürdürecek misiniz?
Sevgiyle…
NOT: Bu konu hakkında ayrıntılı, bilimsel verilere dayalı kitabı okumak istersiniz diye bilgilerini vermek istiyorum:
CEP TEHLİKESİ – Hayykitap / Prof. Dr. Selim ŞEKER 

 

FRANSA’DA ÇOCUKLARA CEP TELEFONU YASAKLANDI

Fransa Parlamentosu, öğrencilerin üniversiteye kadar okula cep telefonu sokmasını yasaklayan düzenlemeyi kabul etti. Gelecek yıl başlayacak yasaktaki amaç, telefona bağımlılığı azaltmak, derse odaklanmak, öğrencilerin birbirleriyle temasını sağlamak…

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.