İKİ KOCA YÜREKLİ İNSAN

SIDDIKA PEHLİVANOĞLU

Yaşam amaçlarımın en önemlilerinden biri; okutmak, eğitmek, kitap sevgisi aşılamak ve ülkemi uygar ülkeler seviyesine çıkarmaya çalışmaktı. Cumhuriyet bireyi olmanın verdiği sorumlulukla kendimi bir eğitimci olarak her olumsuzluk karşısında suçlu hissettim. Yeteri kadar iyi eğitim verebilseydik bu ülke böyle olmazdı diyordum.

Gezilerimde gördüğüm köy okullarının viran bahçelerini, kırılmış, hayvan damı olmuş binalarını gördükçe geçmişe gider ”neler yapabilim?”diye sorardım kendime. Ben bunları düşünürken birileri ciddi adımlarla başlamıştı bir yerlerden. Herkesin yapabileceği vardır, yeter ki istesinden yola çıkarak okumayı özendirecek, kitap sevgisi aşılayacak kütüphaneler kuruyordu. Ütopyamı gerçekleştiren birilerin olması beni heyecanlandırmıştı. Okuma arzusu olan kitap bulamayan köy okullarına binlerce kitap yağıyordu.
Her ne pahasına olursa olsun zamanını, gücünü harcayarak, kendi için değil gelecek nesillerimiz için (Fakir Baykurt’un EŞEKLİ KÜTÜPHANECİ)si misali çalışan KİTAP BABAyı Mesut TİM’i yürekten kutluyorum. Günümüz dünyasında insanlık erdemlerini bize hatırlatan, içimize dert olan yumru olan anlatamadıklarımızı usta kalem arkadaşı Metin AYDINOĞLU ile beraber kah güldürerek düşündüren, kah acılarımızı tazeleyen, çözümsüz zannettiğimiz sorunlara çözüm önerileri sunan, daha doğrusu, hayatımızı bizi bize anlatırken farkındalık yaratan makalelerinden oluşan BİR TİM’DEN BİR METİN’DEN adlı kitabı okudum.. Herkesin sıkılmadan yaz günlerinde yanına alabileceği yanındakine tavsiye edebileceği bu kitap için iki koca yürekli insanı kutluyorum.
Gittiğim evlerde ellenmeden okunmadan raflarda dizili olan onca kitabı görünce üzülür geçmişte bir kitap bulmak için mahalleyi dolaştığım çocukluğumu anımsarım. Misafirliğe gittiğim evlerde dokunamasam bile o kitapları gözlerimle severim. İşte bu işe yaramadan duran binlerce kitabı işlevsel hale getirebilmek için harcanan çabayı alkışlıyor, ona katkı olabilecek her çalışmada tuzum olsun istiyorum. Sizler de BİR TİM’DEN BİR METİN’DEN adlı akıcı bir dille yazılmış bu kitaplardan satın alarak, okunmuş kitaplarınızı bağışlayarak destek olabilirsiniz.
Siyasete alet edilen dinden, ölüme terk edilen her canlıya dokunarak, insanlık adına farkındalık yarattıkları satırları okurken kendinizi bulacaksınız.
Milletin vekili olup çare bulamadıkları konulara çözüm ürettiklerini görüp ”doğru ya bunu niye düşünmemişler” diyeceksiniz. Siyasete her konuda eleştiri getirirken bizi ağlanacak halimize güldüren MESUT TİM ufkumuzu aydınlatırken, METİN AYDINOĞLU dini içerikli aydınlatıcı yazılarıyla sosyal yaşama dokunuyor. Ara sıra yaptıkları çalışmalara yer veren bu iki kalemdaş yürekli insanı kutluyorum. Okudukça seveceksiniz”

BİR MIH BİR NALI KURTARIR
BİR NAL BİR ATI,BİR AT BİR KOMUTANII
BİR KOMUTAN BİR ORDUYU,
BİR ORDU BİR ÜLKEYİ KURTARIR”

Söyleminden yola çıkarak kurtarabileceğimiz, yapabileceğimiz ne var diye düşünmemizi sağlayan bu satırları okuyalım …
MESUT TİM ‘in değişiyle ”Sevgiyle kalın, çözümsüz kalmayın …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.