YAŞAM BOYU SPOR İLE HEP İÇ İÇE…

ÖZLEM DOĞANGİR

Spor ile çok küçük yaşlarda tanıştım. Babam gençlik yıllarında çok iyi futbol oynarmış. Transfer teklifi aldığında dedem topçu mu alacaksın deyip izin vermemiş. Şenol Güneş takım arkadaşı olacakmış hatta. Hep anlatırdı, içinde kalmıştı. Ama babam ona yapılanı bana yapmadı. Her zaman destekledi, ne yaparsan yap ama en iyisini yap derdi. İlkokul 4. sınıfta babamın işi dolayısıyla İzmir’den Tekirdağ’a taşındık. O yıl hem Taekwondoya hemde basketbola başladım. Daha bir yıl dolmadan şampiyonluklar gelmeye başlayınca babamın yüzündeki o gurur ifadesini unutamam. Basketbol oynadığım yıllar benim için asla yeri doldurulamayacak zamanlardı.
Babam futbol sevdalısı olduğu için sık sık maçlara giderdik. O zamanlardan başladı futbola ilgim..
Tekirdağ’da 7 yıl kaldıktan sonra İzmir’ime geri döndük. İzmir Kız Lisesi spor bölümüne kayıt oldum. Bu arada basketbol oynamaya devam ediyorum. Ergenlikten sanırım kendimi beğenmiyorum. Bir kaç kilo vermek için kaydolduğum spor salonunun sahibi beni gençler vücut geliştirme şampiyonasına girmeye ikna etti ve girdiğim ilk yarışmada Türkiye 1.si oldum. Benim için sadece bir hedef olan bu sporu bıraktım.

Okulda tanıştığım arkadaşım Serpil futbol hakemliği yapıyordu. Ben basketbol hakemliği yapmaya karar vermiştim ama o yıl kurslar açılmayınca futbol hakemliğini deneyeyim dedim. Aslında çok kısa bir süre yaparım diye düşünüyordum ama sevda işte. Bir kere işledimi kolay kolay çıkmıyor. Kurs hocalarımız Engin Kurt ve Bülent Uzun’du.
Bizim dönemimizde kadın hakemlere ayrı bir ilgi vardı. Yerel ve ulusal basında haberlerim çıkmaya başlayınca o dönemler çok izlenen Televole ekibi benimle çekim yapmışlardı ama yayınlanmasına izin verilmedi. Basında çok fazla yer almam ve röportaj vermem yasaklandı ve 6 ay ceza verildi. Daha sonraları yaptıkları hataları anladılar ama iş işten geçmişti artık. Çok güzel yıllarımız oldu. Öyle bir tutku ki hâlâ arada bir özel turnuvalara çıkıyorum.
Tam o dönemde evlendim ve şu an 2 oğlum var. Ege 15 , Deniz 11 yaşında. Onlar da benim için dünyanın en güzel sporu olan basketbol oynuyorlar. Ben sporu bırakmadım tabi. Pilates eğitmeniyim aynı zamanda geleceğin mesleği olan network marketing işi yapıyorum. 1 buçuk yıldır LR Health&Beauty şirketinin bağımsız iş ortağıyım. Sağlık ve güzellik ürünlerimizi hiç bir aracı olmadan kişilere ulaştırma işi aslında. Asla yapmam dediğim bu işte kısa zamanda başarılı olup, şirketimin bana tahsis ettiği Mercedes araca biniyor, seyahatlere gidiyor ve hatırı sayılır bir kazanç elde ediyorum. Ama en önemlisi harika bir ekibim var. Çok güzel dostluklar kuruyoruz. Sanırım başarılı olmamın sebebi küçükken okuduğum şu sözde yatıyor.

” Küçük insanlar insanlarla, orta insanlar olaylarla, büyük insanlar fikirlerle uğraşır. “

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.