YOKSA YARADAN SEN MİSİN?

MESUT TİM

Bu tartışma sonsuza (sonsuz diye tabir ettiğiniz ne ise o kadar) kadar sürer gider… Ben kimseyi sorgulamak istemiyorum… Zaten öyle bir yetkim de yok, görevim de… Sadece söylemek ve sormak istiyorum…
En yakın zamanımızdan bir örnek…
İsrail sürekli olarak Filistin’e saldırıyor… Ölenlerin sayısı 1000’i geçti… Resmen bir katliam… Ölenlerin yüzlercesi kadın ve çocuk…
21. yüzyıl bilişim çağı… Bizler toplum olarak, dünyalı olarak kendimizi geliştireceğimize sürekli olarak yok etmeye çalışıyoruz… Neden?..
Bu dünyanın sahibi yok mu? Bu dünyayı yaratan insanlar birbirini öldürsün, yok etsin diye mi yarattı? Diyeceksiniz ki, Yaradan insanları yarattı, onlara her türlü olanağı sağladı, onlar kendi tercihleriyle yaşayıp kendi neslini yok ediyorlar…
Ve yine biz insanoğlu diyoruz ki, insanın yaptığı iyilikler Yaradan’dan, kötülükler kendinden sorulur…
Ve yine biz insanoğlu diyoruz ki, her şey Yaradan’dan.
Herşey yaradan’dan ise, Yaradan yaşadığımız şu dünyada ve resmen kaos gibi bir dünyayı bilerek ve isteyerek mi yarattı? İnsanların acı çekmesi kime ne zevk verir? Böyle bir dünyayı hangi sebeple yarattı? Çocuğu ölen bir annenin çektiği acının tarifi nasıl bir şeydir? Bu acıyı çekmesi kime ne fayda sağlar? Kim böyle bir şeyi ister? Kucağında can veren çocuğuna bakıp çığlık atan bir annenin acısını kim engelleyecek? Ya da böyle bir acıdan nasıl bir zevk alınıyor ki her daim bu tabloları görüyoruz?
Her şey Yaradan’dan ise insanoğlunun bu kadar sıkıntı çekmesi, açlıktan, hastalıktan ölmesini seyretmek nasıl bir duygudur ki hala sonu gelmedi?
Her şey Yaradan’dan ise milyarlarca insan barış istediği halde neden hala savaşlar sürüyor, milyonlarca insan ölüyor?
Her şey Yaradan’dan ise neden, neden bu dünyanın kaosu bir türlü bitmiyor?
Kim bunların sorumlusu? Bana insanoğlu demeyin… İnsanoğlunun kendi tercihi demeyin… İnsan doğduğu andan itibaren her şeyi kayıt altında ise ve doğduğu andan ölümüne kadar olacak sürede neleri ne zaman yapacağı belli ise, bunu programlayan neden güzel bir dünyaya sebep olacak bir yaratı içinde olmaz?
Bu dünyaya kronolojik olarak adı geçen 25 peygamber, bir hadise göre ise 124.000 peygamber gelmiş… Bu peygamberlerin hiçbiri başarılı olamamış demek ki bu kadar peygamber gönderilmiş… Bu peygamberleri (elçileri) gönderen bu kadar hataya ve hataların sebep olduğu katliamlara nasıl göz yummuş ve hala yumuyor? İnsanların mutluluğunu, barışını, huzurunu istemiyor mu ki hala bu kaos ortamını sürdürüyor?
Sorularım sizleri şaşırtmasın… Siz de yaşadığımız şu dünyayı bir düşünün ve bu soruları kendinize sorun?
Yoksa dünyanın bu kadar zor bir ortam olmasına sebep siz misiniz? Bu kaos ortamından, insanların ölmesinden zevk alan siz misiniz?
Siz iseniz sormak isterim… Yoksa Yaradan sen misin?
Umarım ben yanılıyorumdur… Her kafadan ayrı bir ses çıkıyor… Kimsenin kesin bir bildiği yok… Her şey söylentilere dayanıyor ise bu yaşadığımız acılar söylentilerin neresinde?..
Denir ki azametin gazabı büyük olur… Ogün ne zaman gelecek? Dünyanın yaşadığı bir kaos ortamı o gün için yeterli değil mi? Daha ne kadar acı çekmemiz gerekecek, daha ne kadar sabredeceksin?
BİLGİ: Kur’an’da adı geçen peygamberler; İlki Âdem, sonuncusu ise Muhammed’dir. Bu ikisi arasında sayısı bazı hadis kaynaklarına göre 124 bin olan başka peygamberlerden de bahsedilir. Ancak bu Peygamberlerden 25 tanesi Kur’an’da yer almaktadır. “Ey Muhammed! And olsun, senden önce de birçok peygamber gönderdik. Sana onların kimini anlattık, kimini de anlatmadık.” (Mümin suresi: 78)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.