2006’DAN BUGÜNE 7 BÖLGE, 14 İL, 48 KÖY KÜTÜPHANESİ

2006 yılından bugüne kadar Türkiye’nin 7 Bölgesi, 14 ilinde 48 yerleşim yerinde tek bir birey olarak ATATÜRK ÇOCUKLARI KÜTÜPHANELERİ kurduk.

AMACIMIZ: ATATÜRK ilke ve devrimleri doğrultusunda, BİLGİLİ, BİLİNÇLİ, SORAN, SORGULAYAN İNSANLAR YETİŞMESİNE KATKIDA BULUNMAK. Bunun da yolu okumaktan geçer. GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ün de dediği gibi… KİTAP OKUMASAYDIM BU YAPTIKLARIMIN HİÇBİRİNİ YAPAMAZDIM…

Bizler de hem eğitim seferberliği başlatmak hem de Cumhuriyet değerleri ile bu kadar oynandığı bir evrede ATATÜRK ismini yaymak ve yaşatmak istiyoruz.

Çağdaş, aydın bir TÜRKİYE için kitaba hasret insanlarımızı kitapla buluşturmak bu ülkenin bireyleri olarak hepimizin görevi… 1950 yılından bugüne çeşitli siyasi nedenlerle başta köylerde yaşayan insanlarımız olmak üzere TÜRK insanı kitaba hasret bırakıldı, pek çok zaman da kitaplar suç unsuru haline dönüştürüldü. Yaptığımız bu çalışmalarla bu durumu sizlerin de desteğiyle tersine çevirmek istiyoruz.

HEDEFİMİZ: TÜRKİYE’nin hiç olmazsa 7.500 köyüne ATATÜRK ÇOCUKLARI KÜTÜPHANESİ adı altında KÖY KÜTÜPHANELERİ kurmak. Bu kütüphaneler 7’den 77’ye herkese hitap edecek kitaplardan ve neredeyse tamamı bağış kitaplarla oluşturulacak. Böylece TÜRK ULUSU olarak böyle bir çalışma ile tam bir İMECE’yi yaşamış, bizler de yaşatmış olacağız.

7’den 77’ye herkese hitap eden bu kütüphanelerde başta ATATÜRK KİTAPLARI olmak üzere, çocuk kitapları, yerli ve yabancı yazarların romanları, şiir kitapları, araştırma – inceleme kitapları, edebiyat dergileri, NG – ATLAS tarzı dergiler, dini kitaplar bulunmaktadır.

ŞİMDİYE KADAR KÜTÜPHANE AÇTIĞIMIZ 14 İL: İZMİR, MANİSA, KÜTAHYA, AFYONKARAHİSAR, KONYA, ELAZIĞ, VAN, ANTALYA, ŞANLIURFA, RİZE, ORDU, TRABZON, TEKİRDAĞ, BALIKESİR…

KİTAP BAĞIŞLAMAK İSTEYENLER BİZİ ARAYABİLİR.

İZMİR içi bağışları kendi olanaklarımızla yerinde teslim alıyoruz. İZMİR dışından kitap göndermek isteyenler kendi olanaklarıyla aşağıdaki adresimize kargo ile gönderebilirler.

ADRESİMİZ:

MESUT TİM – 0533 030 91 00… ESENLİK MAHALLESİ, POLAT CADDESİ  NO: 19  D. 24

YEŞİLYURT – KARABAĞLAR – İZMİR

KÜTÜPHANE AÇILIŞINDAN SONRA YAPILABİLECEK ÇALIŞMALAR…

ÇOCUK EĞİTİM VE SANAT KÖYÜ PROJESİ

ATATÜRK ÇOCUKLARI KÜTÜPHANESİ açılan köylerin birinde ÇOCUK EĞİTİM VE SANAT KÖYÜ PROJESİ hayata geçirilecek. Her biri 1 yıl sürecek olan bu projeler yerel yönetimler, projelendirilen köy, bağlı bulunduğu ilçe ve bir üniversite işbirliği ile AB projesi olarak hazırlanabilir.

BU PROJE İÇERİĞİNDE NELER OLACAK?

1.Kütüphane açılan köylerde sürekli olarak yazar – şair buluşmaları gerçekleştirilecek.
2.Resim, karikatür, seramik atölye çalışmaları olacak.
3.Akıl – zeka oyunları, satranç vs. çalışmaları ve turnuvaları yapılacak.
4.Eski ve yeni oyunlar oynanacak.
5.Proje köyünün çevresinde bulunan kolejlerle kardeş köy – okul çalışmaları hayata geçirilecek.

KISACA AYRINTILAR:

Kütüphane açılan köylerde düzenli olarak gerçekleştirilecek yazar – şair buluşmalarında çocukların ufku açılacak, kendini bu çalışmalar sonunda daha rahat ifade edebilecek…
Resim, karikatür, seramik kursları düzenli olarak verilecek. 3 – 6 ayda bir bu kurslar sonunda yaptıkların eserlerden seçkilerle sergiler açılacak. Bu sergi sonunda çocuklara da bir gelir sağlanmış olacak.
Proje süresince ulusal, uluslararası resim, karikatür, seramik çalıştayları düzenlecek.
Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu İzmir İl Temsilciliği tarafından buralarda kurslar verilecek. Burada yetişen çocuklar müsabakalara katılacak.
Geçmiş yıllarda sokaklarda oynadığımız oyunlar çocuklara tekrar öğretilecek.
Köye yakın olan kolejlerle irtibata geçilip bu köyler o kolejlerin kardeş köyü olacak. Kolej çocukları bu köylerde 10 – 15’er günlük kamplar yapacaklar. Aynı şekilde köyde yaşayan çocuklar da bu kolejlere gidip 10 – 15 gün misafir olacaklar. Öncesi ve sonrası için düşünceleri kaleme alınıp bir proje kitabı çıkarılacak.
Resim, karikatür, seramik kursları daha da çeşitlendirilebilir. Yetişkinlere yönelik sanat kursları da yapılabilir. Bu kurslarda yaptıkları çalışmalar, kurulacak köy pazarları ile satılıp ekonomik getiri sağlanacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.