Önceki yazılarımın birinde hayat öykümü anlatmıştım…
Çocukluktan başlayarak bugüne değin süren…
Fazla ayrıntıya girmeden, lakin bugünlerimdeki Mesut Tim’in oluşmasına neden olan olaylar ve kişilerle…
3 noktadan sonra, bugün de, bugüne kadar olan değişimler üzerine anlatmak istiyorum…
Önce kendi durumumu sonra da ayrıntıları…
Yaş 58… Emekli değilim, sosyal güvencem yok, şimdilik belirli bir gelirim yok, menkul, gayri menkulum yok, bankada hesabım yok, kredi kartım yok, bankamatik kartım yok…
(Bankada bir hesap açtıydım, onu da biri her ay düzenli olarak 100 lira civarında bir para yatırıyordu o yüzden… Bankamatik kartı da almak zorunda kaldım… Yoksa ne banka, ne de bankamatik kartı kullanıyorum)
Ve bu durumda yaklaşık 15 senedir yaşıyorum…
Yani bir nevi hayatımdan parayı çıkardım…
Kendimi tamamen köylere kütüphane kurma faaliyetlerine adadım…
Arada bir kaçamak yaptıysam da birileriyle bir şeyler yapmak adına, yaptığım çalışmaları hızlandırabilir miyim diye…
Nerde, bırakın hızlandırmayı, resmen yavaşlatıldım, durduruldum…
Üstüne üstlük birlikte yürüdüğüm insanlar topladığım kitaplara bile el koydular…
Ne yapalım kaderde varsa… deyip oluruna ve zamana bırakmak daha hayırlı olur…
2003 yılı başında bir emekli öğretmenle başlayan kütüphane kurma çalışmalarım 18 Mayıs 2006 tarihinde dışlanmam nedeniyle sona erdi.
12 Eylül 2006 tarihinde de kendi derneğimizi kurarak ATATÜRK ÇOCUKLARI KÜTÜPHANESİ adı altında KÖY KÜTÜPHANELERİ kurmaya başladım.
Şimdiye kadar bana inanan, beni destekleyen insanlarla 32 kütüphane kurduk.
Hala da devam ediyoruz…
Ve geldik 2018 yılına…
Artık sadece kütüphane kurmak değil amacımız, kütüphane kurduğumuz köylerde EĞİTİM, KÜLTÜR ve SANAT adına her türlü çalışmayı yapmak…
Bunun gerçekleştirmek için İMESKO – İZMİR MÜZİK EDEBİYAT SANAT KOOPERATİFİ diye bir oluşumu meydana getirdik. Bugün yarın onaylanacak. Sözleşmemiz ve kurucu ortaklarımız hazır.
Ayrıca aramıza katılmak isteyen çeşitli sanat gruplarından dostlarımız var.
Onlarla geçtiğimiz pazar günü yıllar önce kütüphane açtığımız YELKİ Köyü’nde üniversiteli gençlerle yaptığımız çalışmaları daha da farklı boyutlara taşıyacağız.
Bu arada bir parantez daha açayım.
Merve Özer ve Sezen Soyaçıkgöz isimli 2 genç kızımız Ekonomi Üniversitesi’nde okuyor. Ve kendi istekleriyle kütüphanelerde köyün çocuklarıyla zaman geçirmek, onlarla değişik aktiviteler yapmak istediklerini söylediler. Aracı olan Neslihan Konacaklı ile geçtiğimiz pazar günü ilk etkinliğimiz gerçekleştirdik. Bayram ve seçimden sonra YELKİ ve ÇAMLI köyleri ile bu çalışmalarımız sürecek.
Bizi destekleyen sanatçı dostlarımız da buralarda kendi branşlarıyla ilgili etkinlikler yapacaklar.
Ve daha ötesi.
İzmir, Menemen, Bağcılar Köyü. 6 Kasım 2016 yılında HURİYE SARAÇ – ÖĞRETMEN BENİSA adına ATATÜRK ÇOCUKLARI KÜTÜPHANESİ açtığımız bu köyde ÇOCUK EĞİTİM VE SANAT KÖYÜ projesini hayata geçireceğiz. Seçimden sonra bu projenin de ilk görüşmelerini Menemen Belediye Başkanı TAHİR ŞAHİN ile yapacağız.
Bu çalışmamızı Türkiye’nin farklı yerlerinde kütüphane açtığımız ve açacağımız yerler için de istiyorlar.
Bazı köylerde ise TİYATRO KÖYLERİ, FELSEFE KÖYLERİ kurma çalışmalarımız ve görüşmelerimiz de sürüyor. Bunlar bir bir hayata geçecek.
Ve yine özel bir haber…
Temmuz ayında öne GİRESUN’a ziyaret, il merkezinde ATATÜRK ÇOCUKLARI KÜTÜPHANESİ adı altında bir İL KÜTÜPHANESİ açma görüşmeleri. Ve ardından Tekirdağ’a geçiyoruz. Tekirdağ’da da HAYALLERİM VAR BENİM YAŞAM VE DAYANIŞMA DERNEĞİ için ilk görüşmelerimizi yapacağız.
Bu dernek hayali değil tabii ki… Birkaç zamandır İzmir’de görüşmeler yapıyoruz zaten. Ve bizimle birlikte olan ve aramıza katılmak isteyenler var… Eminim süreç içinde bize değer katacak çok insan aramıza katılacak.
Evet…
HEDEFİMİZ: Türkiye’nin bütün köylerine ATATÜRK ÇOCUKLARI KÜTÜPHANESİ adı altında her biri ortalama 4.000 kitaptan oluşan KÖY KÜTÜPHANELERİ kurmak…
AMACIMIZ: ATATÜRK İLKE VE DEVRİMLERİ DOĞRULTUSUNDA BİLGİLİ, BİLİNÇLİ, SORAN, SORGULAYAN İNSANLAR YETİŞMESİNE KATKIDA BULUNMAK…
YOLUMUZ ATATÜRK YOLU…
SEVDAMIZ TÜRKİYE…
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE…