BAYINDIR, ÇIRPI’DA ÇOK AMAÇLI SALONU KÜTÜPHANE

Köy Çocukları Kütüphaneleri Oluşturma, Kültür – Sanat ve Dayanışma Derneği olarak açtığımız bir kütüphane de Bayındır ilçesi, ÇIRPI Çok Amaçlı Salon’un içinde idi.
Bu açılıştan sonra İzmir Büyükşehir’e bütün çok amaçlı salonlara ATATÜRK ÇOCUKLARI KÜTÜPHANESİ açalım teklifimiz nedense rağbet görmedi.
Açılışın İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından basına dağıtılan haber metni aşağıdadır…

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çırpı’da yaptığı çok amaçlı salonun şimdi bir kütüphanesi de var. Bayındır’ın bu tek kütüphanesini dolduran öğrenciler, ilk kez bu kadar çok kitap görmenin keyfini çıkarıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin küçük yerleşimlerde yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik olarak projelendirip bugüne kadar 17 tanesini hizmete aldığı çok amaçlı salonların işlevleri de gün geçtikçe artıyor. Açılıp kapanabilen teleskopik tribünleri sayesinde spor müsabakalarına, sahnesi sayesinde kültür-sanat etkinlikleri ile nişan ve düğün gibi törenlere ev sahipliği yapabilen çok amaçlı salonlara, şimdi Çırpı’da bir işlev daha getirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Köy Çocukları Kütüphaneleri Oluşturma Kültür Sanat Dayanışma Derneği işbirliği ve Bayındır Belediyesi’nin katkılarıyla oluşturulan “Atatürk Çocukları Kütüphanesi” hem Bayındır ilçesinde hem de çok amaçlı salonlar içinde bir “ilk” oldu. Kasım 2008’de hizmete açılan Çırpı Çok Amaçlı Salonu’nun içinde kurulan ve geçtiğimiz haftadan itibaren hizmet vermeye başlayan Halk Kütüphanesi, 3800 adet kitap potansiyeli ile daha ilk haftadan itibaren özellikle öğrenciler tarafından yoğun ilgi görmeye başladı. Kütüphanenin kurulmasında emeği geçen eğitimciler, Bayındır’da bile bir halk kütüphanesi olmadığına dikkat çekerek Çırpı Çok Amaçlı Salonu bünyesinde kurulan kütüphanenin, Bayındır’ın yanısıra 5-6 civar köyün ihtiyacını da karşıladığını belirtiyor. Çok amaçlı salonların öğrenciler için çok uygun mekanlar olduğunu da vurgulayan eğitimciler, sportif ihtiyaçlarını karşılayan çocuk ve gençlerin, kütüphane de araştırmalarını yapabildiklerinin altını çiziyor.

Aralarında ilk kez kütüphaneye gelenlerin de olduğu öğrenciler ile öğretmenlerinin görüşleri şöyle:

Sultan Karataş (Öğrenci)
“Kitap okumayı çok severim. Daha önce hiç kütüphaneye gelmemiştim. İlk defa geldim. Çok sevdim.”

Sinem Kökoğlu (Öğrenci)
Bu kadar çok kitabı bir arada görünce hem çok şaşırdım, hem çok sevindim.”

Mustafa Şanlı (Öğrenci)
“Kitapları çok seviyorum. Burada ilk defa kütüphane açıldı. Bugün ikinci kez geldim. Sık sık kitap alıp okuyacağım. Daha önce kitap alamıyordum. Şimdi benim için çok rahat oldu. Tüm arkadaşlarım hepsi buraya gelip bu güzel kitapları okusunlar. Bu kitaplar çok güzel.”

Ceren Barut (Öğrenci)
“Kütüphane açılması çok güzel bir şey. Çünkü bazı arkadaşlarımız kitap alıp okuyamıyor. Bir sürü kitap var. İstediğimizi alırız. Bazen öğretmenimiz kitap alıyordu, okuyorduk. Şimdi çok rahat okuyabileceğiz.”

Suat Zengin (Çırpı Mustafa Adanır İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni)
“Bu kütüphanemiz, yakın civardaki tek halk kütüphanesi. Sadece Çırpı’ya değil, civarındaki köylere de hitap ediyor. Çırpı’ya 5 – 6 köyün öğrencileri taşımalı sistemle geliyor. 3800 kitap var. Kitaplarımız, ansiklopediler, Atatürk kitapları, araştırma kitapları, bilim teknik dergileri, ÖSS- LGS, KPSS kitapları var. Bu salonlar gerçekten de çok amaçlı… Çocuklarımızın oyun oynarken, eğlenirken eğitim- öğretim yapabilecekleri bir ortam oluştu. Çocuk sabah geliyor araştırmasını yapıyor, öğlen spor aktivitesi varsa katılıyor, sonra yine araştırmasını yapabiliyor.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.